fbpx

MOHD FARED ISMAIL

Klinik zakat

Program kesedaran mengenai syarat-syarat wajib berzakat, kutipan dan pengagihan zakat yang dijalankan secara gamifikasi seumpamanya.

inovasi permainan papan berteras amalan zakat

Sasaran program klinik zakat ialah membentuk kefahaman amalan zakat dan penghayatan mengenai amalan zakat. Walaupun anda bukan seorang penolong amil zakat, anda jua berhak untuk dalami ibadah amalan zakat. Pelbagai dilema yang dapat dirungkai dan pelbagai kesulitan dalam berzakat dapat dipermudahkan. 

Kami tahu, tidak ramai yang betul-betul memahami ilmu tentang zakat walaupun ianya wajib dan merupakan salah satu dari 5 rukun islam yang wajib kita tunaikan.

Kami faham secara umumnya, ramai antara kita kurang didedah tentang kaedah berzakat yang betul dan mengapa ianya begitu dituntut didalam islam sehingga ia diwajibkan bagi mereka yang layak.

Kami yakin tidak ramai yang tahu apakah hukumnya kepada mereka yang wajib berzakat tetapi tidak menunaikannya.

Ikuti usaha kami dalam menyenaraikan klinik zakat sebagai teras program keusahawanan. Kami kongsi ilmu tentang zakat secara santai yang:

  • Bersifat Intelektual , rasional dengan realiti kehidupan
  • Mengeratkan hubungan kekeluargaan serta jurang antara generasi
  • Sesuai bagi semua peringkat usia dan latarbelakang

Kenapa anda perlu sertai aktiviti Klinik Zakat?

Play Video

Baru-baru ini, ketika Minggu Sains Negara bersidang, Rookoon Game telah diikhtiraf sebagai produk inovasi 2020 yang berteraskan permainan islami. Ia sarat dengan cabaran stimulasi berteraskan pengiraan standard amalan berzakat serta pengukuhan asas-asas perancangan zakat.

Antara manfaat menerokai Rookoon, ia menjanjikan bentuk komunikasi yang unik. Selain dapat mengeratkan ukhwah. Anda juga berpeluang membina silaturrahim bersama rakan-rakan usahawan yang ingin anda kenali dan dekati.

  1. Memahami kenapa perlu bayar zakat
  2. Pengukuhan dan kefahaman mengenai amalan berzakat
  3. Mengetahui kepentingan zakat di dalam urusan perniagaan, individu dan syarikat
  4. Meningkatkan tahap komunikasi sesama rakan usahawan

Rookoon Game

About Rookoon

Rookoon Game adalah inspirasi dalam membentuk sahabat komuniti klinik zakat. Ia adalah modular pembangunan diri serta keusahawanan.

Permainan ini kami cipta untuk :

GREAT REVIEWS FOR ROOKOON GAME

Suara rakan komuniti klinik zakat

Our clients have always trusted our expertise and advices. Here’s what they have to say about us.

Scroll to Top