fbpx

PROTECT YOURSELF PROTECT YOUR BUSINESS

BY USING SOP HR

 
Protect Yourself Protect Your Business by Using SOP HR 1

CARA MUDAH MEMANTAU STAFF. PROTECT DIRI ANDA PROTECT BUSINESS ANDA. ADA SOP, ADA GUIDELINES DAN TIDAK PERLU RISAU STAFF TIDAK PERFORM. 


Staff yang bagus adalah aset syarikat, tapi staff juga boleh lingkupkan syarikat. Ini lah cara yang anda boleh guna untuk memastikan staff memberi manfaat dan menjaga kepentingan syarikat.

 Amaran ! Baca sampai habis kerana anda akan mendapat 3 bonus PERCUMA bernilai RM1,431

 

Days
Hours
Minutes
Seconds

Sejujurnya Tools Rahsia ini Bernilai RM999

 Protect Yourself Protect Your Business by using SOP HR. Memainkan Peranan PENTING Dalam Bisnes Boleh Pantau Staff terutama yang bekerja Jarak Jauh. Dan Setelah Tamat PKP Apa Perlu Anda Perbaiki SOP HR anda.


 
(Baca sampai habis untuk tahu bagaimana bonus istimewa ini memberi faedah kepada anda. Protect Bisnes Anda!)

 

Puan Far (Farida Rahman) selalu berkongsi daripada pengalaman 25 tahun bekerja, dan 15 tahun khusus dalam Pengurusan Sumber Insan : Bagaimana kita ingin tahu staff melakukan tugas yang telah Boss tetapkan? 
Kadang-kala kita bisnes owner tidak mampu untuk hire Staff HR yang berpengalaman. Jadi kita ambil orang yang kita fikir sesuai boleh buat kerja HR. Sebab itu lah bila staff tak buat kerja, HR kita tak tahu bagaimana nak pantau setiap kelemahan staff? Staff HR yang kita lantik tidak tahu nak buat apa. Tidak ada panduan. 
Ramai majikan selalu nak marah-marah, memendam rasa, sebab bila terjadi sesuatu majikan blur. Lebih-lebih lagi sekarang, peristiwa COVID-19 mengajar kita untuk lebih bijak mengenai Pengurusan SOP HR.
Jadi apakah cara yang betul untuk kita kawal dan pantau staff ?
 

 

Mudah sahaja, ikut panduan yang ada dalam Tools SOP HR ini.  Anda akan menerima Draft SOP HR, Contoh Guidelines dan Contoh Workstuctions.

1. SOP1

Bermula dari recruitment, tindakan disiplin, proses pemberhentian kerja, pemantauan kerja staff dan pembangunan staff adalah step pertama bagi membangunkan sistem di Jabatan Sumber Manusia di Syarikat anda.

2. Guidelines

Panduan langkah-langkah terperinci membantu memantau dengan lebih jelas terhadap keberkesanan task yang di beri oleh majikan.

3. Work Instructions

Menjurus kepada tata cara kerja yang membimbing staff melaksanakan tugas mereka dengan lebih baik. Mengikut arahan yang tertera di dalam SOP HR yang di tetapkan.

Protect Yourself Protect Your Business by Using SOP HR 1

SELEPAS ANDA MENGGUNAKAN TOOLS SOP HR INI, ANDA DAPAT 

 
 1. Tools ini harus mengesan di peringkat mana staff menghadapi masalah kerana kandungan tools ini terperinci. Seringkali pendiri bisnes terlepas pandang untuk kesan staff yang tidak produktif. Gunakan tools ini melatih staff tanpa buang masa. Lebih-lebih lagi sekarang.   

 2. Tools ini mengandungi peraturan dan panduan mengurus tatacara kerja. Staff hanya perlu mengikut step-by-step agar kualiti kerja sama dengan apa yang majikan buat selama ini. Tools ini membantu anda menilai staff dengan adil terutama yang gagal capai target individu yang telah ditetapkan oleh syarikat. 

 3. Staff yang berkualiti mempunyai attitude yang positif perlu ada rujukan untuk melatih staff lain dengan betul. Majikan tidak rugi, jimat wang ringgit setelah mempunyai tools ini. HOD dan Supervisor mampu merealisasikan roadmap syarikat anda.

Protect Yourself Protect Your Business by Using SOP HR 3

KENAPA ANDA PERLU ADA TOOLS SOP HR YANG BOLEH PROTECT ANDA DAN BISNES ANDA, SEKARANG !

 
 1. Benar anda sudah hantar staff pergi kursus. Apa lagi yang kurang sampai tidak dapat laksanakan tugas yang anda beri. Dokumen yang ada di dalam tools ini menyelesaikan kekusutan terutama ketika penilaian performance tahap kerja staff dapat di ungkai dan selamatkan anda di saman pihak berkuat-kuasa apabila anda buat keputusan memberhentikan mereka.
 2. Bila staff tidak melaksanakan peranannya dengan baik, ia menggangu keseluruhan proses, akhirnya memberi impak pada produktiviti syarikat. Tools ini mampu mengesan di mana silap nya kegagalan proses sehingga staff tidak produktif.
 3. Bila ada staff tidak memenuhi 3 SKA yang majikan tetapkan, tools ini boleh membantu staff untuk memahami tugas mereka dengan lebih jelas dan berjaya mendapat sasaran bisnes mengikut roadmap yang telah di rancang.

   

Protect Yourself Protect Your Business by Using SOP HR 4

 

“SAYA LIHAT RATA-RATA MAJIKAN PENING NAK HADAP MASALAH PEKERJA SEBAB ITU SAYA DESIGN TOOLS INI UNTUK MUDAHKAN MAJIKAN PROTECT SYARIKAT DAN MEMANTAU PEKERJA TAK KIRA DI MANA MEREKA BERADA

~ Far Rahman

 
Days
Hours
Minutes
Seconds

SEKIRANYA TEAM ANDA MENGHADAPI MASALAH SEPERTI DI BAWAH, TOOLS INI LAH YANG ANDA PERLU ADA :-

 
 1. Staff kurang efisien dan di kategorikan lambat.

 2. HOD dan staff pening-pening lalat semasa bekerja tidak dapat menyelesaikan isu kecil sehingga anda masuk campur.

 3. Gagal capai target.  Susah monitor staff yang kerja jarak jauh.

 4. Masalah staff kerap silih berganti. 

 5. Gagal mematuhi peraturan dan proses yang telah di sediakan.

 6. Pencapaian staff tidak consistent dan menyalahkan syarikat tiada sistem dan rakan sekerja.

 7. Staff kerap melakukan kesalahan yang sama berulang kali.

 

Semua isu ini dapat di cegah dengan berpandukan kandungan di dalam tools ini. Inilah tools  yang anda perlukan untuk protect diri sendiri dan protect your business. Mudah, efektif dan detail terutama bila buat assessment dari hasil kerja staff.

Tools penting, SOP HR ini bukan untuk semua orang.

SIAPA YANG PERLU DAPATKAN TOOLS INI?

Protect Yourself Protect Your Business by Using SOP HR 5

1. SME

Protect Yourself Protect Your Business by Using SOP HR 6

2. CEO, FOUNDER

Protect Yourself Protect Your Business by Using SOP HR 7

3. HOD HR, HR EXECUTIVE

Modul ini hasil dari pengalaman 25 tahun bekerja, dan 15 tahun sebagai Pengamal HR. Bertugas di tiga (3) buah syarikat korporat dan bertanggungjawab mengurus seramai 3,000 orang pekerja.

Protect Yourself Protect Your Business by Using SOP HR 8

Ada 3 Free Bonus yang Puan Far nak beri?

Hanya yang buat pendaftaran sahaja yang dapat 3 free bonus ini.

 
Protect Yourself Protect Your Business by Using SOP HR 9

Free Workshop Protect Yourself Protect Your Business

BERNILAI RM792.00
Setelah tamat bengkel ini anda dapat menguasai bagaimana untuk membina dan amend SOP HR anda mengikut innovasi sendiri.

*********

Protect Yourself Protect Your Business by Using SOP HR 10

Free Zakat Board Game

BERNILAI RM350.00
Board Game menyemai kesedaran, penghayatan mengenai zakat #khusyukzakat iaitu psikologi rasa cinta sehebat Imam Bukhari, Imam Muslim, Saidatina Aisyah dan Habsah kepada PENCIPTA.

*********

Protect Yourself Protect Your Business by Using SOP HR 11

Template Staff Induksi

Template ini sangat membantu HR dan HOD bagaimana untuk konduk sesi hari pertama staff melapur diri bekerja di syarikat anda.

Bernilai RM289.00

Days
Hours
Minutes
Seconds

(TAWARAN SAH BERMULA 2/4/2020 HINGGA 12/4/2020) EARLY BIRD

Hanya boleh claim FREE Workshop Protect Yourself Protect Your Business by using SOP HR apabila beli di website sahaja. 

Protect Yourself Protect Your Business by Using SOP HR 12
Puan Farida Rahman dikenali dengan panggilan Puan Far, berpengalaman bekerja 25 tahun, manakala 15 tahun di dalam Pembangunan Sumber Insan.   https://www.dwikualiti.my/farrahman
Bekas Pengamal HR jawatan terakhir Senior Management HR bertugas di Syarikat Multinational berstatus ‘Fortune Global 500’ incorporated di Taiwan.
Ketika usia awal 30an, pernah bekerja di sebuah Syarikat Korporate ber ibupejabat di Michigan, Amerika sebelum berkhidmat di Institusi Kewangan di Malaysia. 
Puan Far bekas graduan Universiti Malaya dalam bidang Pengurusan Sumber Manusia dan sekarang menguruskan syarikat  www.dwikualti.my sebagai MD, HR Specialist (HR Consultant) sejak tahun 2015.

Certified HRDF Trainer dan, Certified Vocational Traning Officer oleh JPK. Kementerian Sumber Manusia.

Master Trainer untuk GLC program bersama PKNS, FELCRA, MAWIPKL, MAWIP LABUAN dan KEMENTERIAN LUAR BANDAR & WILAYAH (KKLW) dan beberapa syarikat swasta.

Membantu lebih 500 individu dan 69 buah syarikat dalam Pengurusan Sumber Insan.

  Protect Yourself Protect Your Business by Using SOP HR 13 Far Rahman-Human Resource Consultant

BERAPA HARGA TOOLS INI, PROTECT YOURSELF PROTECT YOUR BUSINESS YANG BERNILAI RM999 (TERMASUK 3 FREE BONUS BERNILAI RM1,431)?

Saya faham, betapa susah anda membangunkan bisnes. Perlu di beri priority dan menggunakan wang ringgit di mula perniagaan anda. 

Pengorbanan yang telah anda lakukan tidak ternilai dan dedicate jiwa raga anda untuk syarikat berjaya. Dahulu saya seorang pekerja dan sekarang, sudah hampir enam (6) tahun saya seorang majikan. Pasti saya faham apa yang anda rasai. 

Pengalaman saya bekerja sebagai Pengamal Sumber Insan bukan hanya fokus kepada 1 Seksyen sahaja. Saya bertanggungjawab mentadbir dan membangunkan Jabatan Sumber Manusia bermula dari Recruitment sehingga lah ke Termination. Saya adalah ketua yang dipertanggung jawab menghadirkan diri dan berbincang dengan Pegawai JTK atau JPP apabila ada aduan dari staff. 

Saya sering melihat gelagat pekerja dan juga cara majikan mentadbir. Sangat simpati melihat ramai majikan SME yang sering turun naik dan dapat surat saman dari pihak berkuasa kerana kesalahan-salahan kecil boleh mengakibatkan ianya menjadi besar. Ke alpaan pendiri bisnes SME akan pentingnya ilmu dan sistem SOP HR ini, akhirnya membawa padah kepada syarikat.

Oleh itu, tools ini saya berikan pada harga yang sangat teristimewa. Harga early bird. 

Protect Yourself Protect Your Business by Using SOP HR 14
Protect Yourself Protect Your Business by Using SOP HR 1

PROTECT YOURSELF PROTECT YOUR BUSINESS BY USING SOP HR INI BERNILAI RM999 (TERMASUK 3 BONUS ISTIMEWA YANG BERNILAI RM1,431)

 
 

EARLY BIRD RM369 (SEHINGGA 12 APR 2020)
PROMO RM468
LAST CALL RM666
NORMAL PRICE RM999

Harga akan naik ke asal,  maaf saya tidak dapat memberi pada harga early bird lagi.

Kesungguhan anda terus membaca ke tahap ini menunjukkan anda seorang yang serius untuk dapatkan Tools Protect Yourself Protect Your Business by using SOP HR.

Tawaran ini hanya di buka pada tarikh tertentu, pastikan anda rebut peluang ini.

Bila tarikh jualan telah di tutup, saya tidak dapat penuhi permintaan dan rayuan anda. 

TUTUP TETAP TUTUP.

 

BONUS ISTIMEWA ANDA AKAN DI SERAHKAN PADA HARI KEJADIAN: 17HB APRIL 2020* WORKSHOP PROTECT YOURSELF PROTECT YOUR BUSINESS BY USING SOP HR. 
TEAM SAYA AKAN HUBUNGI ANDA.

*PERUBAHAN TARIKH TERTAKLUK KEPADA PKP. SATU TARIKH AKAN DI BERI SELEPAS PEMANSUHAN PKP. KITA BERTEMU UNTUK SESI WORKSHOP.

Disclaimer : Segala panduan yang di gariskan di dalam tools SOP HR ini mungkin tidak sesuai untuk setiap individu dan tiada jaminan dikeluarkan untuk mengeluarkan sesuatu keputusan. Segala nasihat, idea dan cadangan adalah ditulis sebagai panduan asas dan nasihat professional mungkin diperlukan.

Tiada jaminan dibuat berkenaan ketepatan atau kesempurnaan maklumat yang terkandung di dalamnya, bagi kedua-duanya pengeluar dan dan pencipta secara khusus tidak bertanggungjawab terhadap apa jua liabiliti, kerugian atau risiko, peribadi mahupun sebaliknya, yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung, daripada penggunaan dan aplikasi daripada kandungan tools SOP HR ini.

Scroll to Top