fbpx
Pengurusan Gaji -

STRES SAMPAI TAK BOLEH NAK SENYUM!

Selama ini bila sebut ‘HR’ terus terlintas di fikiran kerja HR hanya untuk cari pekerja, jaga siapa yang datang lewat dan cukup bulan kira gaji sahaja. Ada yang merasakan jawatan HR ini tidak begitu penting. Pendiri bisnes boleh buat sendiri, dan tiga perkara ini iaitu “Hiring, Attendance, Payroll” sampai menyebabkan pendiri bisnes stres & alami tekanan.

PAYROLL 1

SEMUA TAHU GAJI RAKAN

Walaupun sudah diberitahu "GAJI ADALAH SULIT" staf tetap berkongsi gaji mereka dengan rakan sekerja. Ini selalu berlaku di tahap staf 'level support' dan menyebabkan irihati di antara mereka. RAHSIA TERBONGKAR SEHINGGA MENJADI VIRUS.

SEMUA NAK KENA BUAT

Boss pula banyak perkara yang perlu di uruskan, memikirkan bahagian operasi, kewangan, bab jualan sehingga tiada cukup masa untuk famili dan diri sendiri. TAK MENANG TANGAN.

SEMUA KERJA TAK SELESAI

Bila tiba waktu kira gaji, cepat naik angin. Muka dah tak nak senyum. Ada yang silap kira gaji. RISAU, LETIH TAK DAPAT FOKUS.

KAMI BANTU PERMUDAHKAN URUSAN KIRA GAJI PEKERJA SETIAP BULAN

MONTHLY PAYROLL

HR REMUNERATION

MONTHLY PAYROLL

Berikut adalah senarai servis kami sediakan besama pakej yang tuan/puan pilih.

HR ADMINISTRATIVE

Servis kami termasuk keluarkan surat tawaran kerja, surat pengesahan jawatan, surat rujukan 'To Whom It May Concern', surat penamatan jawatan dan mana-mana surat yang berkaitan HR.

HUMAN RESOURCES ADMINISTRATIVE

INCLUSIVE OTHER SERVICES

ADA 3 PAKEJ.
PILIH MENGIKUT KESESUAIAN BISNES ANDA.

PAYROLL 2

STAF 1-6 ORANG

PAKEJ A - PEACE OF MIND

STAF 7 – 15 ORANG

PAKEJ B - COST SAVING
PAYROLL 3
PAYROLL 4

STAF 16-30 ORANG

PAKEJ C - STEADINESS

Anda berada di tempat yang betul untuk bercerita apa yang anda hadapi dengan pekerja. Setiap pendiri bisnes ada cara sendiri handle pekerja. Pasti anda bakal mendapat idea bagaimana menyelesaikan masalah pekerja daripada pakar. 

Anda tidak perlu membayar EPF, SOCSO, EIS, Cuti Tahunan, Cuti Sakit dan ini menjimatkan kos. Malah yuran payroll outsource boleh di tolak tax. Anda dapat tumpukan lebih banyak masa kepada structure bisnes dan nilai budaya syarikat terus berkembang maju dan berjalan lancar. 

Anda jangan terkejut bila nanti orang kepercayaan anda yang bakal menceritakan gaji pekerja kepada rakan baik mereka. Sehingga bab gaji bukan lagi jadi satu rahsia. Lebih-lebih lagi gaji HR lebih rendah dari gaji yang lain. “Saya pun buat kerja kenapa Boss beri bonus lebih kat dia.” Perkara ini selalu berlaku dan menjadi virus sehingga ada yang berpakat berhenti beramai-ramai – ‘together gether’. 

Anda tidak perlu nak kira gaji setiap bulan. Tiba masanya anda hanya terima report gaji dan summary gaji untuk anda transfer. Ketenangan tidak boleh dibeli dengan wang ringgit. “Ketenangan dan kebahagian hati hembusan dari langit….. Ditiup kedalam hati kita dan, kita semua adalah makhluk Tuhan yang indah di dunia ini, yang sedang melalui perjalanan masing-masing.”  

PAYROLL 5
Pakej yang kami tawarkan terhad. Kami membantu pendiri bisnes yang serious memerlukan bantuan dan ingin leverages dari urusan kira gaji setiap bulan maka anda boleh fokus kepada operasi & jualan syarikat. System HR yang kami gunakan mudah akses di mana berada dan anda juga boleh meneruskannya setelah kita berpisah.

Harapan kami, anda tersenyum setiap bulan kerana perkara yang 'remeh' telah kami selesaikan melalui PAYROLL OUTSOURCING SERVICES daripada Dwi Kualiti Sdn Bhd. www.dwikualiti.my
Scroll to Top